jueves, 27 de noviembre de 2008

Palazzo Pitti

Aquest palau, situat en Oltrarno, és un dels més visitats de Florència. Segons la llegenda va ser un projecte de Brunelleschi para la família Pitti, que volien rivalizar amb la grandesa del palau de la família Mèdici. Aques impresionant edifici està situat als peus del pujol on s'estén el “Giardino di Boboli”, el parc del palau. Aquest és un perfecte exemplar del jardí italià i, gaudint de la costa natural del pujol, al voltant s'estén un amfiteatre on es representaven obres teatrals. El jardí està enriquit amb estàtues i fonts, i des de la part alta es poden gaudir les meravelloses vistes de la ciutat.

Els problemes econòmics de la família Pitti van bloquejar la construcció del palau, que finalment es va vendre a la dona de Cosme I integrant-lo entre els béns de la família Médici. En els pròxims segles, entre el 1865 i 1871 el Palazzo Pitti es va convertir en la residència dels Grans Ducs de Lorena i més tard dels Savoia, quan Florència va ser la capital d'Itàlia.

Actualment les seves sales estan decorades amb nombroses galerias d'art (entre elles el Museu d'Art Modern i el Museu del Costume) i on es poden apreciar obres d'art importants de Raffaello, Filippo Lippi, Tintoretto, Veronese i Rubens.

Per a qui li agrada visitar residències d'època, està el “Palazzo Strozzi”, situat en la mateixa plaça pública. Aquest palau va se un encàrrec de la família Strozzi per rivalizar amb la grandesa del palau dels Mèdici. Actualmetne és la seu de l'Institut Nacional del Renaixement i acull en el seu interior el famós “Gabinetto” de G.P. Vieusseux, freqüentat per Stendhal en el passat.

Un altre dels edificis destacats del 1400 és el “Palazzo Rucellai”, la residència d'una família de mercants rica. Va ser un projecte de Leon Battista Alberti, on també acull la galeria Rucellai.