jueves, 27 de noviembre de 2008

Piazza San Lorenzo

La Piazza Sant Lorenzo està dominada per la meravellosa basílica dedicada a aquest sant. La construcció va ser iniciat en el 1419. El grandiós projecte de Brunelleschi es converteix en un model de referència per a tota l'arquitectura del renaixement, que més tard va ser flanquejada amb la nova Sagristia, una obra de Michelangelo i els treballs de Donatello.

Aquest edifici religiós també es deu a la previsió i al suport econòmic de Cosme I, que va donar el seu suport a un treball comissionat pel pare. La família Mèdici tenia el seu propi palau en la zona i la construcció d'aquesta església va servir per a elevar-la posteriorment. En aquesta església estan sepultats els membres més importants de la família.

La façana d'aquesta església està incompleta, a pesar dels esforços per a acabar-la. Ni tan sols es va poder realitzar el projecte que Michelangelo habia projectat, per falta dels fons necessaris. En el seu interior, es poden contemplar treballs de Bronzino, Pontormo, Filipo Lippi, Rosso Fiorentino, Donatello i Antonio del Pollaiolo. Les sagristies on estan sepultats els membres de la família Mèdici han estat realitzats per Brunelleschi (Sagristia Vecchia) i per Michelangelo (Sagristia Nuova), decorats amb treballs dels artistes més importants de Florència.

Al costat d'aquests s'està la Capella dei Principi, que sobresurt, predominant el panorama de la ciutat junt amb el duomo. Sempre dintre del mateix conjunt està el “Claustre dels Canonici”, per el cual s'accedeix a la biblioteca Laurenziana. El complex va ser un projecte de Michelangelo i reuneix en el seu interior la col·lecció mes gran de papirs egipcis d'Itàlia. En la plaça anterior té lloc tots els dies (excepte dilluns) el mercat gran de la ciutat que atreu als ciutadans de Florència i a turistes a una barreja de colors i perfums que donen vida a tota la zona.