martes, 30 de diciembre de 2008

Richard Dawkins

"Richard Dawkins (nom complet: Richard Clinton Dawkins; nascut el 26 de març de 1941) és un etòleg britànic, teòric evolutiu i escriptor de divulgació científica que ocupa la càtedra Charles Simonyi de Difusió de la Ciència a la Universitat d'Oxford."

Aquest mati ni coneixia el seu nom, i ara es com de la família.... Quin tio mes interessant d’escoltar. Serà perquè es ateu, humanista o angles o simplement perquè es intel•ligent, lògic i pràctic i amb les idees ben quadrades en un cap ben ple, però m’agrada. Buscant per el seu nom hi han un mon de pel•lícules a youtube, i un mon d’articles en google. Un renaixentista pur i dur.....

"Dawkins es va donar a conèixer amb el seu llibre El gen egoista, publicat el 1976, que va popularitzar la visió de l'evolució des del punt de vista dels gens, i va introduir els termes mem i memètica.

El 1982 va fer una contribució original a la ciència de l'evolució amb la teoria presentada en el seu llibre El fenotip estès, on afirma que els efectes fenotípics no estan limitats al cos d'un organisme, sinó que poden abastar més enllà dins l'ambient, incloent-hi els cossos d'altres organismes. Des de llavors ha escrit diversos llibres molt populars sobre l'evolució, i ha parlat a la televisió britànica sobre biologia evolutiva, creacionisme i religió.

Dawkins es declara ateu, humanista i escèptic. És membre del moviment bright i –com a comentarista de ciència, religió i política– és entre els intel·lectuals públics més coneguts del món en llengua anglesa. La defensa apassionada de Dawkins de l'evolució li ha guanyat el malnom de "rottweiler de Darwin"."