viernes, 10 de octubre de 2008

lateralitat creuada.....

Hola, em dic Dolors i he quedat sorpresa d' aquests mestres que intenten averiguar i es preocupen de que va el tema de lateralitat i que es pregunten si ho han de comunicar als pares. La meva resposta és si i a més sense cap dubte, millor prevenir. Us explico, tinc un fill amb diagnostic de lateralitat que ningú no va detectar i ara crec que a l' escola ho podien haver fet. Un dia el meu fill es va presentar a casa fent un tic (pampalluges amb els ulls) que cada dia ho feia més, ens va deixar intranquils i el varem portar a l' optometrista, aquest entre altres coses va diagnositicar aquesta lateralitat i la varem començar a tractar, durant sis mesos, el nen va deixar de fer pampallugues i tenia els ulls estimulats al 100% però segueix creuat, recordeu que la lateralitat porta afegit al pacient, baixa autoestima, stres, depresió i això ho pateix el pacient i els del voltant, a partir d' aquest panorama el varem porta a realitzar el mètode tomatis per desbloquejar el nen i tractar-ho a través de l' oida. No ha servit de res. En aquest moments i per falta de coneixament del tema i que tothom s' atraveix a tractar-ho psicòlegs, logopedes, optometristes, neuròlegs,.... sense dominar-ho ens quedem a mitges, ningú acaba de tr! obar el focus i anem perduts, perdem temps i diners i ara ja estem amb la desesperació. El meu fill de 10 anys i francament ara està patint molt a l' escola. Per cert una nota a tenir en compte es que solen ser nens que van molt bé amb matemàtiques.El meu fill és un crak amb mates però lent amb lectura (61pm) i una lletra i ortografia nefasta.Tot el que poguen averiguar, especialistes,,etc per a nosaltres serà una gran ajuda si ens ho comuniqueu. Som de Vic.però sobretoto Srs. comuniqueu allò que creieu que no va a l' hora, jo ho hagués agraït, és un problema més greu del que la majoria de gent pensa i a nosaltres l' escola no ens ha ajudat gents i el meu fill ja està enfonsat i no és cap solució canviar d' escola o el potencial intelectual i és només que està adormit. Una abraçada

"Ahir li van diagnosticar a la meva filla 7 anys, jo no sóc cap experta però no és tant greu, el que si que és molt greu és no detectar-ho. Sobre la pregunta avisar als pares crec que el més convenient es que el pares ho sàpiguen i puguin treballar amb el fill, perquè segons em van explicar ahir en 5 mesos ho poden solucionar segons el cas. Tractament:
A l’escola li han de posar un paper en blanc per anar seguint les línies de lectura. ( temporalment)
Les sumes li han de posar en vertical no en horitzontal
A casa , cada dia hem de fer uns exercicis durant 15 o 20 minuts.
El que mes contenta em deixa és que tot això és temporal i si ho fem bé en poc temps ho haurem corregit i fer els deures, llegir o qualsevol altre cosa no serà tan feixuc. "


http://diarimef.blogspot.com/2007/09/la-lateralitat-creuada-s-un-problema.html

I mes en le mateix blog, pensant en S, i el 20% mes de families amb el mateix problema