miércoles, 26 de noviembre de 2008

La Galeria Uffizi

La Galeria Uffizi (Galeria dels Oficis) són una de les galeries més famoses del món, conté una de les més antigues col·leccions d'art del món. L'edifici va ser construït basant-se en el projecte de Giorgio Vasari per reunir en un únic lloc les oficines de les magistratures florentines.

Està situat al costat de la Piazza de la Signoria, un encàrrec de Cosme I. Uns anys després de la seva construcció es va crear el passatge vasariano, que unia el Palazzo Vecchio amb el Palazzo Pitti, residència dels Médici, passant per les galeries i el Posa't Vecchio. El passatge és una extraordianria obra d'enginyeria arquitectònica que permetia als grans ducs moure's sense cap perill per la ciutat, on no eren molt benvolguts. Pocs anys després de la seva construcció una part dels Uffizi es va organitzar per a acollir en la seva ultima planta la col·lecció d'obres d'art modern, propietat de la família Médici.

Avui la galeria conserva un nombre incalculable d'obres de valor. Formen part obres de Cimabue, Giotto i Duccio de Bioninsegna, Masaccio, Beat Angelico, Piero della Francesca, Filipo Lippi i la més important col·lecció del món de Botticelli de la cuall es poden admirar “La primavera” i el “Naixement de Venus”. Dels períodes successius formen part obres de Leonardo da Vinci, Micelangelo i Raffaello, Corregio, Parmigianino, Rubens i Caravaggio. Aquests són solament els noms dels artistes més cèlebres dels quals es poden admirar les seves obres en les esplèndides sales dels Uffizi.