jueves, 11 de junio de 2009

"No sé de dónde sale el dinero del Madrid" (Sala)

Ahir al tornar del cine escoltava “tu diràs” un programa de Rac1 dedicat al esport, i qui diu esport en aquest país diu principalment futbol, i qui diu futbol a Catalunya diu FC Barcelona. Així que ahir, escoltava d’una orella distreta una entrevista feta a un directiu del Barça, entrevista plena de sentit comú, sobre les preus dels fixatges , l’economia del club, els criteris per fixar tal o tal altre jugador, etc. Quan de cop diu, “saps, el Madrid a gastat mes diners en el fixatge de Kaka que el barça en tot l’equip tricampions. Em vaig quedar molt pensatiu. Però es que avui, escoltant la radio m’entres anava a buscart material per acabar la granota sento que a la capital han fixat aquell antipàtic i xulo de Cristiona Ronaldo per.... 94 milions d’euros. Això es diu així, però a lo tonto son casi 16.000.000.000 de pst! Increïble!!!! A la primera etapa de Florentino Peres es va tindre que vendre la ciutat esportiva per cobrir els forats galàctics. Estic esperant amb candaletes que es fiqui el cartell de “en venda” al Bernabeu...!! Ens expliquen que aquests jugadors produeixen molts diner, però, sincerament, dubto que en produeixin tants. Ellos sabran... Es curiós per això que quan es parla de finançament del estatut, tot gira al voltant de 300 mil, d’euros. El Madrid en ha gastat mes de 150 mil, en una setmaneta!

"No sé de dónde salen los 300 millones que Florentino Pérez piensa invertir en fichajes. Él dice que los recuperará vendiendo camisetas y para ello debería vender 30 millones de camisetas. Eso es imposible", aseguró.

El economista catalán cree que "alguien le tendrá que dar dinero y sería bueno que lo explicara. Cómo puede ser que a un equipo de fútbol le dejen todo ese dinero, teniendo en cuenta la actual situación económica del país y la política de restricción de creditos que están siguiendo todos los bancos". La conclusión que saca es contundente: "Si el dinero no viene del propio negocio, vendrá por una especulación inmobiliaria".(Xavier Sala i Martín, directivo del área Económica del FC Barcelona)